tiistai 7. huhtikuuta 2015

Lyhyellä varoitusajalla edariin, kuinkas sitten kävikään


Vähän kyllä ärsyttää, oli muitakin suunnitelmia, eikö muka muita löydy, mussun mussun. Olisi se duokkari-iltakin samaan aikaan. Noh, kun nyt kerran on taas annettu mahdollisuus osallistua, niin eiköhän se tule olemaan taas hyvää settiä.

Pitkästä aikaa Turku-salissa. Meidän edaattoreilla taas huikeat eväät tarjolla, mikä on erittäin hyvä verensokerin kannalta esitysten venyessä. Pitäisi varmaan useammin käydä näissä kokouksissa, tosin eipä usein ole mahdollisuuttakaan kun ei kuitenkaan ole edustaja eikä oikein edes ensisijainen varaedustaja. Onneksi jo parikin kertaa antaa hyvää kuvaa siitä, mitä edarissa verhojen takana oikein tapahtuu. Sivustaseuraajana yritän nyt hälventää edariusvaa, ja että mitä siellä nyt läpi käytiinkään.

Ensimmäinen isompi aihe oli YO-talon remontti. Tämä ei suoraan koske lääkistä, sillä harva asia vaatii Hämeenkadun ylittämistä. Kuitenkin monien aineyhdistysten ja mm. Lexin toimisto löytyy YO-talo A:sta, ja ainakin remontin ajaksi tilat tulevat olemaan poissa käytöstä. Mahdollisuutta palata samoihin tiloihin remontin jälkeen ei välttämättä ole, ja tämä aiheutti renkaankin sisällä kuohuntaa. Ylioppilaskunta kyselikin ryhmiltä kommentteja remontin toteutuksesta ja toiveista, joita voitaisiin viedä eteenpäin. 

Kokouksessa käytiin lisäksi läpi viime vuoden sääntömääräisiä dokumentteja kuten toimintakertomusta ja tilinpäätöstä viime vuodelta, jotka kuitenkin ovat hyväksymisvaiheessa jo hyvin pitkälle valmiissa muodossa, eivätkä siten nostaneet hirveää äläkkää tai keskustelua itse kokoustilanteessa. Hieman tervettä pilkunviilausta toki ehdoteltiin. Toke ja tilinpäätös ovat luonnollisesti suurimpia toimintaa kuvaavia dokumentteja, ja sisältävät tärkeimmän TYYn toiminnasta. Ehdottomasti tutustumisen arvoisia siis, tosin uusin TYYn nettisivuilla oleva dokumentti on vielä kirjoituksen hetkellä vuodelta 2013.

Viimeisenä asiana oli Medisiinan erinomaisen suositun tarranjakopisteen vakinaistaminen. Tämä meni läpi runsaan kabineteissa tehdyn vaikutustyön ansiosta, hyvä TyTe!

Kirjoitus menikin kokouksen läpikäyntiin, mutta hyvä että asiaakin löytyy. Kokouksessa läpikäydyt asiat löytää myös esityslistalta maaliskuun kokoukseen, tämäkin TYYn nettisivuilla. Kokouksia on myös mahdollista katsoa suorana striiminä, tai kokouksen jälkeen TYY Tiedotuksen YouTube-kanavalta,  nykyaikaa!

Hienointa on huomata, että kaikki salissa istujat ovat kuitenkin samalla asialla: opiskelijan etua ajamassa. Mukaan voi lähteä hyvinkin matalalla kynnyksellä, jos vain tutustuu materiaaliin ennakkoon. Syksyn edarivaalit antavat sinullekin mahdollisuuden vaikuttaa koko yliopiston asioihin ja tehdä medisiinarin elämän entistä helpommaksi.

Kaikkea ei tietenkään niellä pureksimatta. Linjaeroja, päänpudistelua ja pilkunviilausta puolin ja toisin toki löytyy, mutta se on tiivis osa demokraattista päätöksentekoa. Erilaisuus on rikkaus, myös mielipiteissä että kokouskäytännöissä. Homma kuitenkin toimii, ja on hyvä huomata että asioita oikeasti tapahtuu, vaikka ne eivät aina kantaudukaan Hämeenkadun toiselle puolelle.

Aleksi Saarela
Varaedaattori

1 kommentti:


  1. Uskomatonta, mutta totta Jumala on aina suuri. Kun useita julkaisuja hakemuskopio pankin, sain laina läpi hyvin ystävällinen nainen. Lisätietoja antavat hänelle sähköpostitse osoitteessa: marilinetricha@mail.ru se tarjoaa lainoja € 30000 € 3.000.000.000 kenellekään pystyä palauttamaan sille korkoineen alhaisella nopeudella 2 % eivät epäile, että viesti. Tämä on täydellinen todellisuutta. Levitä sanaa ystävien ja perheen jotka ovat avun tarpeessa.
    takaisinmaksu alkaa viiden kuukauden kuluttua vastaanottamisesta luotto
    Jumala siunatkoon teitä.

    VastaaPoista