lauantai 3. toukokuuta 2014

Kevättä rinnassa!

Hellou taas pitkän bloggaustauon jälkeen! Aika raportoida kevään touhuja TYY:n edarista.

Kirjastoasia on puhuttanut viimeisimmät kuukaudet lähes yksinomaan. Loppujen lopuksi edari päätti huhtikuun kokouksessaan lakkauttaa TYY:n kirjaston ja kirjastonhoitajan toimen vuoden 2014 loppuun mennessä äänin 25–15 (paikalla 40 edaattoria). Koska kyseessä on jo monta edarikautta puhututtanut aihe, TyTe-konkari Joel lupasi kirjoitella tänne blogiin aiheesta kattavammin. Tekstiä sopii odotella ensi viikon aikana!

Kevään aikana on toki käsitelty muitakin asioita; tosin sääntöuudistuksen hyväksymistä päätettiin siirtää seuraavaan kokoukseen pois kiivaan huhtikuun kokouksen esityslistalta. Tässä muutama TyTe:n kannalta tärkein päätös:

  • Edustajisto hyväksyi huhtikuun kokouksessa TyTe:n esittämän ponnen, joka kuului näin: "Tämän ponnen hyväksyessään edustajisto velvoittaa hallituksen valmistelemaan esityksen opiskelijakortin tarrojen jakopisteen pilotointia varten Medisiinalle elokuun kolmannen viikon aikana." Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että vireillä on muutos kohti tasa-arvoisempaa kampusta medisiinarinäkökulmasta! Tarrojenjaon tarkemmat speksit varmistunevat toukokuun kokouksessa, mutta olemme jo nyt innoissamme :)
  • Päätimme liittyä Opiskelijoiden Liikuntaliittoon (OLL) ensi vuoden alusta. Ehkäpä TYY:stä tehdään terveempää myös näin?
  • Jatkossa edarin istunnotkaan eivät ole enää niin epäterveellisiä, kun lisäämme liikunnan määrää myös kokouksiin. Eikä tämä ollut mikään vitsi; olemme oikeasti huolestuneita tuntikausien paikallaan istumisen vaikutuksista ylioppilaskunnan aktiivitoimijoiden terveyteen ja jaksamiseen!

Tänä vuonna järjestetään vielä toukokuussakin edustajiston kokous – kuulette siitä vielä myöhemmin lisää. Nyt nautitaan keväisistä ilmoista ja koetetaan pärjätä poikkeuksellisen korkeiden siitepölymäärien keskellä :)

---

TyTe jakaa jatkossakin blogiinsa tärkeimmät tekemisensä Hämeenkadun tuolla puolen. Kattavamman – ja reaaliaikaisemman – informaatiotulvan varmistamiseksi suosittelen, että liketät meitä Facebookissa sekä seuraat tajunnanvirtaamme myös Twitterissä. Ylioppilaskunnan kuulumisista kuulet kätevästi myös TYY:n Ajankohtaista-sivulta ja TYY:n blogista, jossa kirjoittelevat TYY:n hallituksen jäsenet vuorollaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti